Панирано пържено пиле

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Панирано пържено пиле
Снимка: Ivelina
2 / 4
20/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Панирано, пържено и много вкусно - дайте го насам цялото и хич не му мислете"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г от гърдите
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • пармезан - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • къри - на вкус
  • олио - 4 с.л.
  • зехтин - 1 с.л (за маринатата)
  • магданоз
  • лимони - на вкус и за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам двете пилешки гърди по дължина, получават се около 10-12 филенца. Овкусявам пилешките гърди със сол черен пипер, къри, лимон няколко капки зехтин.

Оставям да се мариноват за 20 минути. Вземам си тиган, в който подреждам пилешките парченца, задушавам. Не слагам мазнина, има зехтин в маринатата.

Става много бързо, по 4-5 минути от двете страни. Когато е готово (почти готово, не препържено), го изваждам и оставям да изстине (месото е бяло и сочно).

Приготвям си чиния за сухата панaда от брашното, смесено с пармезан, и купичка за разбитите леко яйца, в които съм добавила малко сол.

Приготвям си тиган със сгорещено олио и добавям пилешките филенца, като първо ги овалвам в брашно и след това ги потапям в яйцето, и в смесеното брашно с пармезан.

Отново яйце и ги панирам в горещото олио, да станат златисти, и ги вадя. Сервирам веднага топли с лимон.Това е едно чудесно ястие, което може да поднесете с картофки. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Трудоемка панировка, но пърженото пиле стана сочно , хрупкаво и много вкусно!
04.06.2023 21:57
1