Начин на приготвяне
Нарязвам двете пилешки гърди по дължина, получават се около 10-12 филенца. Овкусявам пилешките гърди със сол черен пипер, къри, лимон няколко капки зехтин.
Оставям да се мариноват за 20 минути. Вземам си тиган, в който подреждам пилешките парченца, задушавам. Не слагам мазнина, има зехтин в маринатата.
Става много бързо, по 4-5 минути от двете страни. Когато е готово (почти готово, не препържено), го изваждам и оставям да изстине (месото е бяло и сочно).
Приготвям си чиния за сухата панaда от брашното, смесено с пармезан, и купичка за разбитите леко яйца, в които съм добавила малко сол.
Приготвям си тиган със сгорещено олио и добавям пилешките филенца, като първо ги овалвам в брашно и след това ги потапям в яйцето, и в смесеното брашно с пармезан.
Отново яйце и ги панирам в горещото олио, да станат златисти, и ги вадя. Сервирам веднага топли с лимон.Това е едно чудесно ястие, което може да поднесете с картофки. Добър апетит!
Коментари