Начин на приготвяне
Бишкотите се смилат в блендер, като 3 от тях се отделят за декорацията. Слагат се в купа.
Маслото се разтапя в малка купичка и се добавя към блендираните бишкоти.
Смесват се добре до получаване на маслено тесто.
Подготвя се форма за торта с падащо дъно. Масленото тесто се изсипва и се разпределя равномерно на дъното.
В чашка с малко вода се слага желатинът, за да набъбне.
В голяма купа на ситното ренде се настъргва сиренето. Добавя се киселото мляко и се разбърква. Добавят се ваниловата захар и захарта. Разбърква се добре.
Оставят се 5 смокини за украса. Останалите се обелват и нареждат върху блата от бишкоти. Моите бях добре узрели и лесно се разпределиха, ако са по-зелени, може да се разрежат на 2 през средата.
Желатинът се затопля до разтапяне в микровълновата. Прибавя се към сместа с киселото мляко. Разбърква се добре и с тази смес се заливат блатът и смокините.
Заделените бишкоти се нарязват на ситно. Поръсват се по краищата на формата. Върху тях се поръсва с какаото. Оставя се в хладилника апетитният чийзкейк, да стегне.
Отделените смокини се нарязват на 2 през средата и всяка половинка се нарязва на филийки.
Довършва се украсата на импровизирания чийзкейк със смокини и е готов да се сервира.