Чийз сладкиш Юрганче

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Чирак
311
50
360
1
24/09/2019
"Няма как да откажете да опитате поне една парче от този сладкиш, няма да си го простите после "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 418
  • Преглеждания за месеца769
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В две купи разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете 120 г захар и разбийте за около 10 мин.

Разбийте белтъците с щипка сол до побеляване. Излейте при разбитите жълтъци слънчогледовото олио и газираната вода. В друга купа пресейте брашното с какаото, щипка сол и бакпулвера.

На малки порции го добавете в купата с жълтъците, бъркайки с лъжица. В същата смес добавете лъжица по лъжица разбитите белтъци бъркайки отдолу нагоре внимателно, за да не спадне сместа. Застелете квадратна тава 28х28 см. с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете.

В купа сложете сиренето, яйцето, нишестето, захарта и ванилията. Разбийте до хомогеност в телена бъркалка. Изсипете сместа в сладкарски пош или найлонова торбичка, на която сте отрязали под ъгъл единия край.

Направете върху сладкиша решетка. Изпечете чийз сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин. Извадете и охладете на решетка. Нарежете на квадрати когато се е охладил напълно!

Забележка: за да имате сладкиш с влажна и мека консистенция не го препичайте много. Времето, което съм посочила, е напълно достатъчно.

Източник на рецептата: италианския кулинарен блог ''La cucina di Federica''

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар