Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Задушени картофи»Задушени картофи с бекон и яйца

Задушени картофи с бекон и яйца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Задушени картофи с бекон и яйца
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ей така - лесно и на тигана ще приготвим тази вкусотия, а на вас ви остава задачата да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • бекон - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на кубчета. Старайте се кубчетата да са еднакви, за да се сготвят добре всички. В удобен голям тиган загрейте кафена чашка зехтин заедно с две облечени скилидки чесън.

След няколко минути извадете скилидките и пуснете нарязания на лентички бекон. Запържете до златисто.

Добавете в тигана овкусените със сол и щипка розмарин картофени кубчета.

Налейте чашка зеленчуков бульон или топла вода, захлупете съда и гответе до готовност на картофите.

Когато са готови с лъжица направете гнезда и чукнете по едно яйце в тях.

Захлупете отново съда, гответе докато се забулят яйцата. Когато сложите яйцата можа да добавите кубчета кашкавал, моцарела или топено сирене.

Поднесете ястието поръсено с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: