Задушени картофи

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Задушени картофи1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Тези ароматни Задушени картофи стават за мезе и гарнитура! Подхождат си с всички видове меса и салати! Опитайте ги!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • олио - 300 мл
  • лук - 1/4 кг
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • черен пипер - зърна
  • лимонов сок
  • сол
  • магданоз - или копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на филийки.

Загрейте олиото в голям, широк съд и запържете нарязания лук. Посолете го и добавете след като се запържи чесъна, нарязан на тънки филийки.

След чесъна добавете картофите и ги оставете да се пържат. Залейте ги след известно време с малко вода, добавете зърна черен пипер, дафинов лист и задушавайте картофите на слаб котлона, докато напълно омекнат.

Накрая добавете ситно скълцания магданоз/копър, лимонов сок и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Сготвих тези картофки и се радвам на отличен резултат.
11.05.2020 22:32
dana
dana
На фотоснимката картофите не са белени.
20.09.2013 15:55
9
1