Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Студената торта на дядо без печене (Torta coppa del nonno senza cottura)

Студената торта на дядо без печене (Torta coppa del nonno senza cottura)

редакция:
marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Студената торта на дядо без печене (Torta coppa del nonno senza cottura)
Снимка: marcheva14
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Да не мислите, че като е на дядо дядо я прави - вие ще трябва да я направите, просто трябва да отделите поне две парчета за дядо."

Необходими Продукти

  • какаови бисквити - 250 г
  • масло - 110 г
  • рикота - 250 г
  • сметана - 250 мл 35%
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 70 г
  • разтворимо кафе - 2 ч .л.
  • прясно мляко - 30 мл
  • желатин - 8 г
  • какао - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортена форма с ринг, застлана с хартия за печене на дъното, с диаметър 20 см.

Бисквитите се смилат в блендер до фини трохи. Прибавя се разтопеното масло, разбърква се хубаво да се уеднаквят с маслото и се изсипват във формата. Разпределят се и се притискат. Формата се оставя в хладилник за 30 мин. или докато се приготви плънката.

Накисва се желатинът в студеното мляко за около 10 мин., за да набъбне. След това се разтопява на водна баня. Оставя се настрана.

От сметаната се отделят 50 мл. които се затоплят и се прибавя разтворимото кафе, разбърква се. Оставя се настрана.

В купа се разбива рикота заедно с маскарпонето и пудрата захар, на ниска скорост на миксера. Захарта по рецепта е малко, само 40 г, аз я увеличих на 70 г, това опира до вкус и може да се увеличи още. Оставят се настрана.

Останалата сметана се разбива до сняг, прибавя се охладеният желатин, разбърква се с шпатула. След това се добавя към сместа с маскаронето и рикотата при разбъркване. Може да се разбият смесите на ниска скорост на миксера за 1-2 мин.

Готовата плънка се изсипва в охладената платка, заглажда се и се оставя най-малко за 3 часа в хладилник. За да съм сигурна в стягането на крема я оставих за 1 нощ и не сгреших.

След като добре е стегнала, много внимателно, с палетен нож, той е тънък, се минава по страните на ринга. Освобождава се и се изважда тортата. Поръсва се какао за декорация. Може отстрани да се декорира и с няколко кафени зърна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: