Начин на приготвяне
Фурна -165 градуса; Две плоски тави, покрити с хартия за печене.
В купата на миксера или ръчен такъв се разбива маслото за 1 минута на висока скорост. Добавя се захарта и ванилията, разбива се за около 2 минути до паста.
Брашното се разбърква с нишестето и се добавя наведнъж. Разбърква се, докато се приеме от маслото. Изважда се от купата и се оформя с ръце на топка и се дели на две части, всяка около 265 г. Ползва се кантарче.
Едната топка се връща в миксера, добавя се оцветител по желание и се разбива, докато се разнесе из цялото тесто. По този начин се процедира и с другата част на тестото с друг вид оцветител. След това се оформят тестата на диск и поотделно се завиват във фолио. Оставят се на студено за около 1 час.
След необходимото охлаждане тестото се поставя между два листа партия за печене и се разточва около 3 до 4 мм. Заедно с хартията се оставя отново на студено, докато се втвърди, около 30 до 45 мин.
След това време се отстранява горната хартия и с кръгла формичка внимателно, за да не се разчупят, тъй като е много студено тестото и лесно трошливо, но се работи бързо, за да не омекне от температурата, се изрязват кръгчета около 5 см.
Изрезките се събират, охлаждат и се процедира по същия начин. Отгоре се прави вдлъбнатина от друго кръгче с размер около 4 см, но да не разкъсва тестото, само да остави добър белег. С широка сламка се правят дълбоки 4 дупки, като копчета. Отново се оставя на студено докато загрее фурната.
По същия начин се оформя и другото парче тесто. Пече се на 165 градуса, не повече от 10 минути засечени по часовник.
Копчетата на Дядо Коледа са готови.
Източник: joyofbaking
Забележка: Разкошна маслена бисквита и силно ефектна заради цветовете, които се добавят, те са по избор.
Задължителното при тази бисквитка е силното охлаждане на тестото, за да има добър резултат. Ако започне да омеква тестото веднага се изнася на студено, невъзможно е да се работи омекнало.