Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Копчетата на Дядо Коледа

Копчетата на Дядо Коледа

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Копчетата на Дядо Коледа
Снимка: marcheva14
1 / 6
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
9 мин.
Общо
34 мин.
Порции
35
"Наистила ли добрият старец е изгубил копчетата си и сега трябва ли да връщаме онези, които изядохме, се питаха децата ..."

Необходими Продукти

  • брашно - 260 г бяло
  • царевично нишесте - 10 г (1 с.л.)
  • сол - 1 щипка
  • масло - 225 г стайна температура
  • пудра захар - 90 г
  • ванилия - 1 1/2 ч.л. екстракт
  • хранителна боя - оцветяване по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна -165 градуса; Две плоски тави, покрити с хартия за печене.

В купата на миксера или ръчен такъв се разбива маслото за 1 минута на висока скорост. Добавя се захарта и ванилията, разбива се за около 2 минути до паста.

Брашното се разбърква с нишестето и се добавя наведнъж. Разбърква се, докато се приеме от маслото. Изважда се от купата и се оформя с ръце на топка и се дели на две части, всяка около 265 г. Ползва се кантарче.

Едната топка се връща в миксера, добавя се оцветител по желание и се разбива, докато се разнесе из цялото тесто. По този начин се процедира и с другата част на тестото с друг вид оцветител. След това се оформят тестата на диск и поотделно се завиват във фолио. Оставят се на студено за около 1 час.

След необходимото охлаждане тестото се поставя между два листа партия за печене и се разточва около 3 до 4 мм. Заедно с хартията се оставя отново на студено, докато се втвърди, около 30 до 45 мин.

След това време се отстранява горната хартия и с кръгла формичка внимателно, за да не се разчупят, тъй като е много студено тестото и лесно трошливо, но се работи бързо, за да не омекне от температурата, се изрязват кръгчета около 5 см.

Изрезките се събират, охлаждат и се процедира по същия начин. Отгоре се прави вдлъбнатина от друго кръгче с размер около 4 см, но да не разкъсва тестото, само да остави добър белег. С широка сламка се правят дълбоки 4 дупки, като копчета. Отново се оставя на студено докато загрее фурната.

По същия начин се оформя и другото парче тесто. Пече се на 165 градуса, не повече от 10 минути засечени по часовник.

Копчетата на Дядо Коледа са готови.

Източник: joyofbaking

Забележка: Разкошна маслена бисквита и силно ефектна заради цветовете, които се добавят, те са по избор.

Задължителното при тази бисквитка е силното охлаждане на тестото, за да има добър резултат. Ако започне да омеква тестото веднага се изнася на студено, невъзможно е да се работи омекнало.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: