Начин на приготвяне
Сварете картофите до готовност в подсолена вода. Щом са готови охладете малко и ги намачкайте на пюре.
Добавете към тях маслото, прясното мляко, сол и черен пипер на вкус.
Нарежете пилешкото месо на хапки и го овкусете със сол, черен пипер и соев сос.
Нарежете гъбите на тънки резени, лука на едро.
Загрейте в тиган олиото и запържете месото, докато се зачерви.
Пригответе си съд за печене. На дъното сложете запърженото месо.
В същия тиган запържете лука и чесъна. Щом лука омекне добавете гъбите. Гответе 5-6 минути.
Прехвърлете и тях при месото. Отгоре сложете картофеното пюре.
Нарежете домата на шайби и ги наредете върху пюрето. Върху всеки резен домат сложете по парче топено сирене.
Печете запеканката на 200 градуса за 30 минути.
Преди да поднесете поръсете с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!