Начин на приготвяне
Като начало си пригответе плънката за запеканката. Изпечете две чушки, за предпочитане червени. Обелете ги и ги нарежете на дребни парченца.
Нарежете лука на полумесеци, моркова на тънки ивички, а гъбите на парченца.
Загрейте олиото и маслото, и задушете лука, моркова и гъбите около 20 минути, като налеете и мъничко водичка. Разбърквайте периодично.
След това добавете чушките, доматеното пюре и царевицата. Разбъркайте и подправете с черен и червен пипер, чубрица и сол на вкус.
Задушавайте още 10 минути до готовност на зеленчуците, след което свалете от огъня.
Пригответе картофеното пюре. Аз използвах две пакетчета от по 125 г сухо картофено пюре.
Кипнете прясното мляко заедно с водата, след което свалете съда от огъня. Изсипете съдържанието от пакетите бавно, при непрекъснато бъркане. Добавете маслото и олиото.
Нарежете на ситно лука и магданоза, и тях прибавете към пюрето. Сложете яйцата (сурови), поръсете със зеленчукова подправка и сол на вкус, и разбъркайте хубаво.
Така полученото пюре разстелете в намаслена тавичка, загладете го и с лъжицата оформете 6 кладенчета.
Във всяко кладенче сложете част от задушените зеленчуци и сложете тавичката в загрята фурна.
Печете около 15 минути на 180 градуса, след което извадете и поръсете отгоре с настърган кашкавал.
Върнете обратно във фурната и печете запеканката още около 20 минути до получаване на хубав загар отгоре.