Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Картофена супа с наденица и грах

Картофена супа с наденица и грах

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Картофена супа с наденица и грах
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"И като каже детето, че иска още от онази супа, с наденицата, да знаете, че за тази говори"

Необходими Продукти

  • наденица - 250 - 300 г прясна
  • картофи - 2 бр.
  • грах - 150 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • селъри - 1 стрък
  • фиде - шепа начупено
  • брашно - 1 равна супена лъжица
  • девесил
  • естрагон
  • зехтин
  • черен пипер
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете наденицата на парчета. Наситнете лука, моркова и стрък селъри.

В тенджера налейте 1 кафяна чашка зехтин. Сложете нарязаните зеленчуци, запържете за 2-3 мин и пуснете парчетата наденица. Запържете до златисто.

Налейте около литър и половина топла вода. Кипнете. Прибавете картофите и граха.

Варете супата до готовност на зеленчуците. Сложете шепа начупено фиде и подбъркайте с една равна супена лъжица брашно, разтворена в малко вода.

Щом фидето се свари, свалете тенджерата от огъня.

В голяма купа разбийте с телена бъркалка жълтъка и киселото мляко. Добавете щипка девесил и естрагон - по възможност пресни.

Ако са сухи, ги пуснете, докато супата ври.

С черпак сипвайте от топлата супа при застройката, бъркайки. Излейте подбърканата картофена супа в тенджерата и подправете с щипка черен пипер и по желание с няколко капки лимонов сок.

Съвет: Преди застройването оберете с черпак мазнината от супата. След като застроите картофената супа с наденица и грах, излейте обратно, така жълтъкът няма да ''изяде'' мазнината!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: