Рулца от тиквички със сирена

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
26/09/2019
"Каквото и да говорят другите, ние неизядено руло от тиквички все още не сме виждали "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо229
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и подсушават, не се обелват. Нарязват се през ренде Мандолина на тънки ленти.

В купа се смесва рикотата, крема сиренето, наситнен копър и магданоз, прибавя се чесън на прах, сол на вкус, червен пипер и черен пипер. Разбърква се до хомогенност.

Взима се лента тиквичка и в по-широката ѝ час се поставя по 1 ч.л. от сместа. Нарива се на руло и се поставя в намаслена тавичка със зехтин (ще покажа в галерията от снимки).

В брендер се поставят обелените домати, ползвах цели домати от консерва, няколко стръка магданоз, сол и струйка зехтин. Смила се на няколко пулсации до паста.

Изсипва се върху рулцата от тиквички и се добавя и малко вода.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 30 до 40 мин в зависимост от фурната.

Малко преди да се извадят от фурната, се изважда тавичката и се посипва с настърган пармезан или кашкавал. Допича се за още 5-7 мин.

Рулцата от тиквички се поднасят охладени като предястие или за една лека вечеря.

Източник: lussisworldofartcraft.blogspot.com

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар