Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и подсушават, не се обелват. Нарязват се през ренде Мандолина на тънки ленти.
В купа се смесва рикотата, крема сиренето, наситнен копър и магданоз, прибавя се чесън на прах, сол на вкус, червен пипер и черен пипер. Разбърква се до хомогенност.
Взима се лента тиквичка и в по-широката ѝ час се поставя по 1 ч.л. от сместа. Нарива се на руло и се поставя в намаслена тавичка със зехтин (ще покажа в галерията от снимки).
В брендер се поставят обелените домати, ползвах цели домати от консерва, няколко стръка магданоз, сол и струйка зехтин. Смила се на няколко пулсации до паста.
Изсипва се върху рулцата от тиквички и се добавя и малко вода.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 30 до 40 мин в зависимост от фурната.
Малко преди да се извадят от фурната, се изважда тавичката и се посипва с настърган пармезан или кашкавал. Допича се за още 5-7 мин.
Рулцата от тиквички се поднасят охладени като предястие или за една лека вечеря.
Източник: lussisworldofartcraft.blogspot.com