Лека гъбена супа

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Лека гъбена супа
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 4
26/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Лека и полезна гъбена супичка - ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • моркови - 1
  • лук - 1/2 глава
  • печурки - 250 г
  • сушени манатарки - 1 шепа
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчуков бульон - 2 ч.ч.
  • картофи - 2
  • масло
  • магданоз - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме в малко мазнина (масло и олио) нарязаните на ситно лук и морков.

След като хванат златист загар, добавяме нарязаните на по-едро гъби. Запържваме отново.

Добавяме нарязаните на кубчета картофи и бульона. Овкусяваме с подправките и добавяме сушените манатарки. Варим, докато се сварят всички зеленчуци.

След като е готова гъбената супа, изваждаме картофите и ги пасираме. Връщаме ги към готовата супа и по този начин тя придобивам нужната плътност и гъстота.

За мен лично е по-добре гъбите да се усещат.

Поднасяме тази лека гъбена супа с поръсен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: