Гъста гъбена супа

Yana G.Yana G.
Готвач
1786642423
Гъста гъбена супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Знаете какво казват за гъбените супи - трябва да са толкова вкусни, че да си струва да умреш за тях"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г гъби
  • краве масло - 2 с.л.
  • лук - 1
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с почистването и измиването на гъбите. Режем ги на кубчета, може и на тънки ивички. Почистваме и нарязваме на ситно лука.

Слагаме маслото в тенджерата да се разтопи и след това добавяме лука да се запържи леко.

Когато лукът е омекнал, добавяме и гъбите, като разбъркваме често, докато намалят обема си. Прибавяме подправките - сол, червен и черен пипер.

Добавяме прясното мляко и около половин литър вода. Оставяме да поври за 20 минути, като през това време не забравяме да разбъркваме.

След като гъбената супа е готова и достатъчно гъста, добавяме ситно накълцаните копър и магданоз - тук е въпрос на вкус дали ще прибавим и двете подправки и какво количество.

Гъстата гъбена супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#329133
Потребител#329133
Не разбрах колко масло трябва да сложа?
27.05.2023 02:05
1
1
Покажи всички подкоментари