Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Родопска картофена супа

Родопска картофена супа

Родопска картофена супа
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Сега му е времето да опитате от тази Родопска картофена супа - страхотна е"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 едри бр.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 равна ч.л.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • сирене - 100 г натрошено
  • магданоз - пресен
  • застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч. 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени картофи се нарязват на кубчета като за супа.

В тенджерка с подсолена вряща около 1.300 л вода сипваме нарязаните картофи и на бавен огън се варят, докато омекнат.

В тиган се загрява олио и масло. Запържва се чесън, нарязан на ситно, добавя се червен пипер и след като се запържи, прибавяме в тенджерата при картофите.

Оставя се да поври още 10 минути и сваляме от котлона, като се овкусява със сол на вкус.

Приготвя се застройка от жълтък, разбит с прясно мляко. Към застройката се сипва черпак от супата и се разбърква, после сипваме в тенджерата.

Картофената супа се сервира поръсена с нарязан магданоз, щипка черен пипер и лъжица натрошено сирене.

Може да добавите и малка люта чушка към тази разкошна родопска картофена супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: