Кестенов крем с ром

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак217302191
27/09/2019
"Когато есента рисува багри по дърветата със своята четка, е времето да се насладите на този вълшебно вкусен крем "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре кестените с топла вода. С остър нож направете прорези по повърхността им.

Сложете кестените в тенджера и налейте студена вода около 3 пръста над тях. Добавете дафиновия лист и една супена лъжица анасонови семена.

Сложете тенджерата на котлона и варете 30 мин след завиране на водата.

Оставете кестените да се охладят, след което ги обелете.

Сложете ги в блендер, добавете една ванилия и 4 с.л. тъмен ром и захарта, смелете на пюре. Разбийте сметаната на твърд сняг.

Към кестеновото пюре добавяйте по малко от сметаната и бъркайте с лъжица, докато се хомогенизира кремът от кестени.

Натрошете бишкотите, полейте ги с останалия ром.

В подходящи чашки или купички сложете от натрошените бисквити, отгоре насипете от крема.

Поръсете с горчиво какао и бучнете по някоя бишкота отстрани. Охладете кестеновия крем с ром за два часа в хладилник!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар