Крем с ром

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крем с ром
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Нежен крем с ром, с който да посрещнете любими гости"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 55 г
  • ром - 2 - 3 капапки, тъмен
  • захар - 100 г бяла, кристал
  • захар - 1 с.л. кафява
  • ванилия - 1 прахче
  • ромова есенция - 2 - 3 капки
  • Ромова редукция
  • ром - 6 - 8 капачки, тъмен или светъл
  • захар - 3 с.л. равни, кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото със захарта на слаб до умерен огън.

Разбийте яйцата със брашното и кафявата захар. Може да долеете и малко мляко към сместа, за да се разреди.

Сипете яйчената смес към топлото мляко на тънка струйка, добавете рома, ванилията и есенцията и бъркайте интензивно яйчния крем 7 минути на слаб до умерен огън. Температурата не трябва да надвишава 90 градуса, за да не замирише кремчето на варени яйца.

Ако след 7-та минута кремът не се е сгъстил, увеличете времето с минута-две.

Разпределете приготвения пудинг в купички и оставете за няколко минути да поизстине, след това се заемете с редукцията от ром.

Сипете 6-8 капачки от алкохола, разбъркайте с кафявата захар и оставете течността да се редуцира почти наполовина. Дръпнете от огъня изчакайте 2-3 минути и залейте кремчетата. По-малко е достатъчно.

Когато изстине кремът с ром, е готов за консумация, но по желание може и да ги охладите, преди да поднесете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иивинка
Иивинка
Съвършенство!
05.03.2020 17:00
1