Начин на приготвяне
Загрейте млякото със захарта на слаб до умерен огън.
Разбийте яйцата със брашното и кафявата захар. Може да долеете и малко мляко към сместа, за да се разреди.
Сипете яйчената смес към топлото мляко на тънка струйка, добавете рома, ванилията и есенцията и бъркайте интензивно яйчния крем 7 минути на слаб до умерен огън. Температурата не трябва да надвишава 90 градуса, за да не замирише кремчето на варени яйца.
Ако след 7-та минута кремът не се е сгъстил, увеличете времето с минута-две.
Разпределете приготвения пудинг в купички и оставете за няколко минути да поизстине, след това се заемете с редукцията от ром.
Сипете 6-8 капачки от алкохола, разбъркайте с кафявата захар и оставете течността да се редуцира почти наполовина. Дръпнете от огъня изчакайте 2-3 минути и залейте кремчетата. По-малко е достатъчно.
Когато изстине кремът с ром, е готов за консумация, но по желание може и да ги охладите, преди да поднесете.
Да ви е сладко!
Коментари