Начин на приготвяне
Измийте добре кестените с топла вода. С остър нож направете прорези по повърхността им.
Сложете кестените в тенджера и налейте студена вода около 3 пръста над тях. Добавете дафиновия лист и една супена лъжица анасонови семена.
Сложете тенджерата на котлона и варете 30 мин след завиране на водата.
Оставете кестените да се охладят, след което ги обелете.
Сложете ги в блендер, добавете една ванилия и 4 с.л. тъмен ром и захарта, смелете на пюре. Разбийте сметаната на твърд сняг.
Към кестеновото пюре добавяйте по малко от сметаната и бъркайте с лъжица, докато се хомогенизира кремът от кестени.
Натрошете бишкотите, полейте ги с останалия ром.
В подходящи чашки или купички сложете от натрошените бисквити, отгоре насипете от крема.
Поръсете с горчиво какао и бучнете по някоя бишкота отстрани. Охладете кестеновия крем с ром за два часа в хладилник!
Да ви е сладко!