Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено руло»Зеленчуково руло с пълнеж от сметана и гъби

Зеленчуково руло с пълнеж от сметана и гъби

Зеленчуково руло с пълнеж от сметана и гъби
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Поднесете това свежо руло с бутилка хубаво вино - животът е твърде кратък, за да се задоволите с нещо по-малко"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.средни
  • моркови - 3 бр. средни
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зеленчукова подправка
  • заквасена сметана - 400 г
  • гъби - 300 г
  • масло - 50 г
  • черен пипер - млян
  • магданоз - свеж
  • олио - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките и двата моркова с помощта на ренде. Овкусете зеленчуците леко със сол и ги оставете за около 30 минути, за да се изтече сокът и да поомекнат.

Към отцедените зеленчуци /изстискайте сока с ръце, прибавете яйцата, зеленчуковата подправка, накълцан магданоз и брашното. Добавете содата, угасена в оцета.

Разбъркайте.

Застелете дъното на правоъгълна тава с хартия за печене. Поръсете с олио.

Разстелете зеленчуковото тесто на тънък пласт. Изпечете в загрята фурна до готовност.

Готовия блат внимателно завийте на руло с помощта на хартията. Оставете така, за да се охлади.

Почистете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Добавете настърган морков. Задушете ги с маслото, докато омекнат. Овкусете с черен пипер. Охладете.

Развийте внимателно соленото руло, намажете дебел слой заквасена сметана и поръсете с гъбената плънка. Навийте отново рулото.

Гарнирайте зеленчуковото руло с пълнеж от сметана и гъби с цветчета от заквасената сметана и листенца от магданоз.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Изглежда много интересно и вкусно
04.10.2019 19:52
1