Начин на приготвяне
Настържете тиквичките и двата моркова с помощта на ренде. Овкусете зеленчуците леко със сол и ги оставете за около 30 минути, за да се изтече сокът и да поомекнат.
Към отцедените зеленчуци /изстискайте сока с ръце, прибавете яйцата, зеленчуковата подправка, накълцан магданоз и брашното. Добавете содата, угасена в оцета.
Разбъркайте.
Застелете дъното на правоъгълна тава с хартия за печене. Поръсете с олио.
Разстелете зеленчуковото тесто на тънък пласт. Изпечете в загрята фурна до готовност.
Готовия блат внимателно завийте на руло с помощта на хартията. Оставете така, за да се охлади.
Почистете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Добавете настърган морков. Задушете ги с маслото, докато омекнат. Овкусете с черен пипер. Охладете.
Развийте внимателно соленото руло, намажете дебел слой заквасена сметана и поръсете с гъбената плънка. Навийте отново рулото.
Гарнирайте зеленчуковото руло с пълнеж от сметана и гъби с цветчета от заквасената сметана и листенца от магданоз.
Да ви е вкусно!
Коментари