Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Студено зеленчуково руло

Студено зеленчуково руло

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689641
Студено зеленчуково руло
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Студено мезе - топъл прием, така ли беше правилото"

Необходими Продукти

  • моркови - 7 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • майонеза - 1/2 опаковка
  • сирене - 100 г
  • сол
  • галета - 2 с.л.
  • маслини - няколко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме, нарязваме на едро и сваряваме морковите и картофите. След това ги отцеждаме и прехвърляме в купа, като заделяме 1-я от картофите настрани.

В купата добавяме сол на вкус и чукваме яйцето. Мачкаме картофите и морковите с преса. Не е задължително до гладкост.

Наситняваме магданоза и го прибавяме към тях. Разбъркваме.

Към заделения картоф прибавяме майонезата и сиренето и също намачкваме с преса.

Взимаме подходяща чиния и я застиламе със свежо фолио. Отгоре разпределяме морковено-картофената смес (в правоъгълна форма).

След това по дължина слагаме от 2-рата смес (която играе ролята на плънка).

С помощта на фолиото затваряме соленото руло. Прибираме го в хладилник за поне час.

Накрая внимателно отстраняваме фолиото, поръсваме с малко галета и декорираме с няколко нарязани маслини.

Студеното зеленчуково руло е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: