Начин на приготвяне
Измиваме, обелваме, нарязваме на едро и сваряваме морковите и картофите. След това ги отцеждаме и прехвърляме в купа, като заделяме 1-я от картофите настрани.
В купата добавяме сол на вкус и чукваме яйцето. Мачкаме картофите и морковите с преса. Не е задължително до гладкост.
Наситняваме магданоза и го прибавяме към тях. Разбъркваме.
Към заделения картоф прибавяме майонезата и сиренето и също намачкваме с преса.
Взимаме подходяща чиния и я застиламе със свежо фолио. Отгоре разпределяме морковено-картофената смес (в правоъгълна форма).
След това по дължина слагаме от 2-рата смес (която играе ролята на плънка).
С помощта на фолиото затваряме соленото руло. Прибираме го в хладилник за поне час.
Накрая внимателно отстраняваме фолиото, поръсваме с малко галета и декорираме с няколко нарязани маслини.
Студеното зеленчуково руло е готово.