Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено руло»Зеленчуково руло с богата плънка

Зеленчуково руло с богата плънка

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Зеленчуково руло с богата плънка
Снимка: Dora Grozeva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Свежо, много леко и впечатляващо вкусно зеленчуково руло с богата плънка"

Необходими Продукти

  • за платката
  • тиквички - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • пармезан - 3 с.л.
  • магданоз
  • копър
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • крема сирене - 1 опаковка
  • рикота - 150 г
  • сирене краве - 150 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • копър
  • чедър - 150 г слайс
  • бекон - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват, обелват и се рендосват. Посоляват се с 1 ч.л. сол и се оставят за 30 минути.

Приготвя се плънката-крем - смесват се сирената, млякото, добавя се чесънът на паста и накрая копърът.

Зеленчуците се изцеждат, добавят се разбитите яйце и белтъци, рендосаният кашкавал, пармезанът, брашното и зелените подправки.

Върху намаслена хартия за печене в тавата от фурната се разпределя сместа и се поставя в предварително затоплена фурна до 200 градуса и се пече до приятен загар.

Изпечената зеленчукова платка се намазва с кремообразната плънка, отгоре се нареждат чедър-слайса и тънко нарязания бекон.

Завива се рулото и се оставя в хладилник за 2 часа, да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: