Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват, обелват и се рендосват. Посоляват се с 1 ч.л. сол и се оставят за 30 минути.
Приготвя се плънката-крем - смесват се сирената, млякото, добавя се чесънът на паста и накрая копърът.
Зеленчуците се изцеждат, добавят се разбитите яйце и белтъци, рендосаният кашкавал, пармезанът, брашното и зелените подправки.
Върху намаслена хартия за печене в тавата от фурната се разпределя сместа и се поставя в предварително затоплена фурна до 200 градуса и се пече до приятен загар.
Изпечената зеленчукова платка се намазва с кремообразната плънка, отгоре се нареждат чедър-слайса и тънко нарязания бекон.
Завива се рулото и се оставя в хладилник за 2 часа, да стегне.