Начин на приготвяне
Първо приготвяме пилето. За целта в купа смесваме майонезата, наситнения магданоз, горчицата и солта. Подреждаме бутчетата в тавичка и ги намазваме с вече приготвената смес, като сипваме малко водичка на дъното. Печем на 200 градуса до готовност.
През това време приготвяме рулото, като започваме с плънката. В тиган разтопяваме маслото и запържваме в него наситнения лук. После добавяме нарязаните на малки и тънки лентички чушка, морков и спанак.
Запържваме за 3-4 мин и заливаме с горещия зеленчуков бульон. Оставяме на котлона, докато течността се изпари и остане само мазнината. След това снемаме от котлона и оставяме да изстине.
През това време разбъркваме сметаната с едно яйце и сол. Така получената смес прибавяме към вече изстиналите зеленчуци. Плънката е готова.
Разстиламе бутертестото и леко го разточваме. В единия му край намазваме с 1/3 от другото яйце (разбито). Разпределяме плънката и завиваме на руло. Прехвърляме го в тава (върху кухненска хартия).
Намазваме обилно с останалото яйце и печем на 180 градуса до готовност.
При поднасянето сервираме чиния с едно цяло бутче и няколко парчета от рулото.