Домашно босилеково песто с орехи

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор279851722
28/09/2019
"А в хладилника на всеки уважаващ себе си лакомник има бурканче домашно босилеково песто с орехи "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо903
  • Преглеждания за месеца834
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре босилека. Отстранете стеблата и ползвайте само листата. Подсушете ги добре върху домакинска хартия или тънка памучна кърпа.

Запечете ореховите ядки в сух тиган за 4-5 минути. След това направете същото и с кедровите ядки, но за по кратко време. Оставете ги да се охладят.

Изцедете сока на един лимон.

В блендер сложете всичко без пармезана и блендирайте до хомогенност на кратки пулсации.

Накрая добавете сол на вкус и пармезана.

Ако е необходимо, добавете още зехтин към пестото за желаната от вас гъстота.

Приберете готовото песто в стъклен съд с капак в хладилник. За да може да се съхранява по-дълго време, всеки път, щом го ползвате, доливайте по малко зехтин, колкото да покрие пестото.

Така няма да почернее и ще може да се използва по-дълго време.

Подходящо е за салати, като добавка към различни печива или просто намазано на брускети.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар