Начин на приготвяне
Подготовка на тестото:
Стопляме водата в микровълнова фурна, не трябва да е гореща! Добавяме към нея маята и захарта, бъркаме, докато се разтворят. Пресяваме брашното и правим кладенче в средата, слагаме солта, босилека и олиото. Хубаво разбъркваме брашното, за да може босилекът да не остане на едно място. Добавяме на порции от маята и бъркаме. Омесваме меко тесто, но не лепкаво.
Оставяме тестото да втаса, трябва да уголеми обема си два пъти.След като е втасало тестото, го вадим и разделяме на четири еднакви топки, аз ползвах кухненска везна.
Омесваме всяка една от топките и ги разточваме с помощта на ръцете си под формата на хлебчета с дължина около 25 см.
Слагаме ги в тава, която предварително сме намазали с олио и набрашнили, на всяко хлебче правим резки с нож.
Оставяме ги да втасат за още 10-тина минути и печем в умерена фурна на 180 градуса за около 30 мин.
След като сме ги опекли, ги оставяме да изстинат. Разрязваме по дължина и ги намазваме с маргарин.
Нареждаме отгоре по 2 листа маруля, върху нея - салама, отгоре моцерелата, поръсваме с шарена сол и са готови за консумация.
Ако обичате, можете да сложите и доматено пюре.