Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Вкусни разядки за гости

Вкусни разядки за гости

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Вкусни разядки за гости
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Внимавайте, защото, ако правите толкова вкусни разядки за гости, те хич няма да искат да си тръгнат от вас"

Необходими Продукти

  • За 1 разядка
  • патладжани - 2 бр. (общо 500 г)
  • мента - 6 големи листа
  • чесън - 1 глава + 1 скилидка
  • магданоз - 15 г
  • лимонов сок - 20 мл (от 1/2 малък лимон)
  • зехтин - 30 г
  • цедено кисело мляко - 2 с.л.
  • сусамова паста - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки+ за поръсване на патладжана
  • сусам - за поръсване, по желание
  • 2 разядка
  • крема сирене - 100 г
  • босилеково песто - 1 - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • 3 разядка
  • крема сирене - 100 г
  • червено песто - 1 с.л. pesto rosso или на вкус
  • За 4 разядка
  • овче сирене - 200 г
  • зехтин
  • лимон - 1/2 бр.
  • мащерка - 2 щипки
  • чесън - 1 скилидка
  • За 5 разядка
  • крема сирене - 120 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • босилек - 4 - 5 големи свежи листа
  • риба тон - 80 - 90 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може би ви изглежда трудоемко на пръв поглед да приготвите за вашите гости плато с повече разядки, но тук съм подбрала няколко, които може да приготвите лесно, с някои еднакви продукти за основа, но всъщност много различни като вкус и краен резултат.

Ще имате съчетание на разядки едновременно с ориенталски и средиземноморски вкус.

Най- много време ще ви отнеме патладжанената разядка, Баба Гануш, и то не заради друго, а единствено заради печенето. В своя рецепта тук в сайта описвам подробно как се приготвя тази вкусотия, но тук малко ще изменя съставките. Да речем, че това е Баба Гануш втори вид.

Измийте патладжаните, разполовете ги надлъжно и поръсете със сол. Оставете за 30 минути, измийте и подсушете.

Сложете ги да се изтекат за 30 минути на 200 градуса, като ги обърнете поне веднъж. Заедно с тях изпечете цялата глава чесън. Когато са готови и почти изстинали, ги обелете.

Накълцайте на ситно ментата и магданоза. Сложете към тях чесъна - печения и суровата скилидка и патладжаненото месце. Добавете и всички останали продукти, описани в рецептата, и пасирайте или смелете в блендер до гладко кремче.

Приберете в хладилник за минимум 1 час, като през това време се заемете и с другите разядки.

За втората и третата просто смесете всички продукти и бъркайте до гладкост.

Четвъртата ни разядка изисква да смелите или пасирате сирената със скилидката чесън и да овкусите с мащерка, лимонов сок, зехтин и настърганата лимонова кора. Получава се уникална комбинация.

За петата разядка отново смесете крема сирене със лимонов сок, пресен босилек и риба тон. Може да разбъркате просто или отново да пасирате на крем.

Готовите вкусни разядки за гости трябва да стегнат малко в хладилник, след това просто ги поднесете в плата според въображението си!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: