Начин на приготвяне
Може би ви изглежда трудоемко на пръв поглед да приготвите за вашите гости плато с повече разядки, но тук съм подбрала няколко, които може да приготвите лесно, с някои еднакви продукти за основа, но всъщност много различни като вкус и краен резултат.
Ще имате съчетание на разядки едновременно с ориенталски и средиземноморски вкус.
Най- много време ще ви отнеме патладжанената разядка, Баба Гануш, и то не заради друго, а единствено заради печенето. В своя рецепта тук в сайта описвам подробно как се приготвя тази вкусотия, но тук малко ще изменя съставките. Да речем, че това е Баба Гануш втори вид.
Измийте патладжаните, разполовете ги надлъжно и поръсете със сол. Оставете за 30 минути, измийте и подсушете.
Сложете ги да се изтекат за 30 минути на 200 градуса, като ги обърнете поне веднъж. Заедно с тях изпечете цялата глава чесън. Когато са готови и почти изстинали, ги обелете.
Накълцайте на ситно ментата и магданоза. Сложете към тях чесъна - печения и суровата скилидка и патладжаненото месце. Добавете и всички останали продукти, описани в рецептата, и пасирайте или смелете в блендер до гладко кремче.
Приберете в хладилник за минимум 1 час, като през това време се заемете и с другите разядки.
За втората и третата просто смесете всички продукти и бъркайте до гладкост.
Четвъртата ни разядка изисква да смелите или пасирате сирената със скилидката чесън и да овкусите с мащерка, лимонов сок, зехтин и настърганата лимонова кора. Получава се уникална комбинация.
За петата разядка отново смесете крема сирене със лимонов сок, пресен босилек и риба тон. Може да разбъркате просто или отново да пасирате на крем.
Готовите вкусни разядки за гости трябва да стегнат малко в хладилник, след това просто ги поднесете в плата според въображението си!
Добър апетит!