Начин на приготвяне
Сварете предварително шварц кафето и го оставете напълно да се охлади. В купа сложете сладоледа, натрошения на фини частици лед и 300 мл от прясното мляко.
Разбийте или пасирайте бързо, докато се получи хомогенна смес. Сложете я във фризера веднага.
Сложете натрошения шоколад да се разтопи на водна баня и разбърквайки долейте останалите 50 мл прясно мляко. Снемете соса от котлона и бъркайте, докато се охлади.
Разбийте сметаната на пухкав крем заедно с пудрата захар и я сложете в хладилника.
Във високи чаши излейте на дъното от шоколадовия сос, отгоре от замразената сладоледена смес, долейте малко кафе и завършете с лъжица разбита сметана.
Поръсете кафето с канела, какао или мока кафе по желание и поднесете веднага.