Начин на приготвяне
Загрейте фурната: Предварително загрейте фурната на 180 градуса Целзий.
Пригответе зеленчуците:
Добавете червената чушка, зелената чушка, лука, доматите и фета сиренето и маслините.
Разбъркайте добре.
Подправете: Прибавете зехтина и овкусете със сол и черен пипер според вашия вкус.
Разбъркайте отново, за да се смесят добре всички съставки.
Разпределете в гювечета: Разпределете сместа равномерно в гювечета за запичане или порцеланови формички.
Запечете: Печете разядките в предварително загрята фурна за около 25-30 минути или докато горната част придобие златисто-кафяв цвят и яйцата се свържат добре.
Във всяко гювече сложете по 1 яйце - 5 минути преди да ги извадите от фурната.
Поднесете: Извадете гювечетата от фурната и оставете да се охладят за няколко минути. Поднесете ги украсени по желание с пресен магданоз.
Тези печени разядки в гювечета са прекрасен избор за здравословна закуска или лек обяд. Приятен апетит!