Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Шоколадови пастички с орехи и кокос

Шоколадови пастички с орехи и кокос

Шоколадови пастички с орехи и кокос4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Като шоколадово обяснение в любов - сочни пастички, които всеки мечтае да опита"

Необходими Продукти

  • майонеза - 200 г
  • вода - 200 мл
  • брашно - 330 г
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • орехи - 3 с.л. смлени
  • ванилия - 1 прахче
  • какао - 3 - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.ч. кафява
  • крем
  • заквасена сметана - 200 г
  • течен шоколад - 100 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • банани - 1 бр.
  • ганаш
  • течна сметена - 100 мл
  • шоколад - 50 г натурален
  • кокосови стърготини - 2 - 3 с л
  • орехи - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се блат, като се смесват сухи и мокри съставки. Разбърква се кексова смес, добавят се смлени орехи, ванилия и сипваме тестото в правоъгълна тавичка /30х20 см/ върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути, докато клечка забита излезе суха и се изважда от тавата.

Охладеният блят се срязва през средата на две половини, а всяка се разделя на 5 правоъгълника - това са нашите пастички.

В купа се разбиват с миксер заквасена сметана, течен шоколад, пудра захар и мек намачкан с вилица банан. Разбива се на крем.

В подходящ съд се загрява течна сметана, добавя се начупен на парчета шоколад и се разбърква, докато се разтопи, сваляме да се охлади.

Всеки правоъгълник се срязва на две, намазва се с 1 ч.л. бананов крем и захлупваме отгоре.

Нареждат се пастите на решетка, отгоре с лъжичка се намазват с ганаш. С нож се маркира по диагонал, едната половина поръсваме с кокос, другата с орехи, смлени в мелничка за кафе.

Сервираме нашите шоколадови пастички охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: