Начин на приготвяне
На водна баня разтопяваме масло и парченца шоколад, разбърква се с вилица на гладка смес.
С миксер се разбиват яйцата със захарта до побеляване, прибавя се леко охладена шоколадова смес, тъмно какао и бакпулверът с брашното.
В сух тиган се запичат леко ядките, после се начукват на парченца и смесваме в шоколадовата смес.
Сипва се върху хартия за печене в тава 30 на 20 см.
Печем шоколадовия сладкиш на 180°C около 30 минути до суха клечка.
Изважда се да се охлади върху решетка.
Приготвя се заливка, отново се разтопява на вода баня масло, шоколад и накрая по малко от прясното мляко да се получи като шоколадов сос.
С нож се нарязва брауни сладкишът на пастички, отгоре се залива с шоколадова смес.
Охладени шоколадовите пастички брауни се декорират с захарна декорация.
Вкусни пастички с аромат на масло, чудесни за кафе !
Коментари