Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Шоколадови пастички брауни

Шоколадови пастички брауни

Шоколадови пастички брауни
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Да видим сега кой обича брауни пастички"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • какао - 1 с.л. тъмно
  • краве масло - 125 разтопено
  • млечен шоколад - 120 г
  • брашно - 180 - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лешници - 1 шепа печени
  • заливка
  • масло - 1 с.л.
  • млечен шоколад - 50 г
  • прясно мляко - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На водна баня разтопяваме масло и парченца шоколад, разбърква се с вилица на гладка смес.

С миксер се разбиват яйцата със захарта до побеляване, прибавя се леко охладена шоколадова смес, тъмно какао и бакпулверът с брашното.

В сух тиган се запичат леко ядките, после се начукват на парченца и смесваме в шоколадовата смес.

Сипва се върху хартия за печене в тава 30 на 20 см.

Печем шоколадовия сладкиш на 180°C около 30 минути до суха клечка.

Изважда се да се охлади върху решетка.

Приготвя се заливка, отново се разтопява на вода баня масло, шоколад и накрая по малко от прясното мляко да се получи като шоколадов сос.

С нож се нарязва брауни сладкишът на пастички, отгоре се залива с шоколадова смес.

Охладени шоколадовите пастички брауни се декорират с захарна декорация.

Вкусни пастички с аромат на масло, чудесни за кафе !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#272102
Потребител#272102
Страхотни станаха! Рецептата е лесна и бърза!Благодаря!
22.03.2021 17:56