Начин на приготвяне
За кората:
Разбийте белтъците на твърда смес с миксера, добавете захар, като бъркате непрекъснато с миксера. След това добавете олиото и всичко разбъркайте добре. Изключете миксера и леко пребъркайте сместа.
Изсипете сместа в средно голяма тава, застлана с хартия за печене и печете на 180 °C за 10 минути.
През това време пригответе жълтия пълнеж.
Разбийте яйцата и захарта с миксер, добавете брашно и олио, разбъркайте.
Извадете тавата от фурната, нанесете разбитата смес и върнете във фурната.
Печете още 15 минути на 180 °C.
Извадете готовия сладкиш от фурната, оставете го да се охлади, след което нанесете шоколадовата глазура.
Оставете глазурата на домашните пастички да стегне.
Нарежете на сладки барчета, сервирайте и се потопете в сладостта на трицветни шоколадови пастички.