Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Шоколадови пастички

Шоколадови пастички

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Шоколадови пастички1 / 3
28/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20 бр.
"Ако и вие сте пристрастени към шоколадовите пастички като нас, значи тази рецепта е специално за вас"

Необходими Продукти

  • брашно - 280 г.
  • захар - 400 г.
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • вода - 180 мл.
  • масло - 110 г краве
  • какао - 30 г горчиво (натурално)
  • кисело мляко - 120 г 0, 1%
  • есенция - 1 ч.л. ванилова
  • яйца - 2 бр.
  • За ГЛАЗУРАта
  • масло - 85 г краве
  • прясно мляко - 80 мл 1.5%
  • какао - 30 г горчиво (натурално)
  • пудра захар - 300 г
  • орехи - 100 г печени и начупени
  • есенция - 2 ч.л. ванилова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 190 С. Тава за печене (38 x 25 x 2, 5 см) се намаслява и се поръсва в 2 ч. л. брашно.

В голяма купа брашното се смесва със захарта, содата, канелата и солта.

В малка тенджерка се нагрява водата, маслото и какаото. При постоянно бъркане се довежда до кипване. Отнема се от огъня и се прибавя при брашното. С помощта на миксера се разбива добре до еднородна смес. Прибавят се киселото мляко, ваниловата есенция и яйцата. Отново се разбива добре.

Тестото се излива в тавата за печене. Блата се пече около 17-20 минути.

Докато се пече тестото се прави глазурата. В малка тенджерка се нагрява маслото, прясното мляко и какаото. При постоянно бъркане се довежда до кипване. Отнема се от огъня и постепенно се добавят пудрата захар, орехите и ваниловата есенция.

Готовата глазура се излива върху горещия блат. Тестото леко се надига при печенето, затова глазурата се излива бавно, да може да попие малко. Tака приготвеният блат за шоколадовите пастички се оставя да изстине напълно.

След което се нарязва на 20 квадрата или 40 правоъгълници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Роси
Роси
абе захарта не е ли малко много 400г и после 300г пудра за глазурата и содата не се ли гаси в киселото мляко?
28.01.2015 08:06