Начин на приготвяне
Фурната се загрява до 190 С. Тава за печене (38 x 25 x 2, 5 см) се намаслява и се поръсва в 2 ч. л. брашно.
В голяма купа брашното се смесва със захарта, содата, канелата и солта.
В малка тенджерка се нагрява водата, маслото и какаото. При постоянно бъркане се довежда до кипване. Отнема се от огъня и се прибавя при брашното. С помощта на миксера се разбива добре до еднородна смес. Прибавят се киселото мляко, ваниловата есенция и яйцата. Отново се разбива добре.
Тестото се излива в тавата за печене. Блата се пече около 17-20 минути.
Докато се пече тестото се прави глазурата. В малка тенджерка се нагрява маслото, прясното мляко и какаото. При постоянно бъркане се довежда до кипване. Отнема се от огъня и постепенно се добавят пудрата захар, орехите и ваниловата есенция.
Готовата глазура се излива върху горещия блат. Тестото леко се надига при печенето, затова глазурата се излива бавно, да може да попие малко. Tака приготвеният блат за шоколадовите пастички се оставя да изстине напълно.
След което се нарязва на 20 квадрата или 40 правоъгълници.
Коментари