Тирамису Класика

TemenuzhkaTemenuzhka
Новак
5
1
4
30/09/2019
"Големи почитатели сме на класиката у дома - това Моцарт, това мусака, това тирамису "
Приготвяне5 мин.
Готвене60 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 567
  • Преглеждания за месеца775
  • Преглеждания за седмицата106
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме 3-те белтъка със солта на сняг, покриваме ги и ги оставяме за малко в хладилника.

В друг съд разбиваме 6-те жълтъка и захарта до побеляване. Прибавяме към разбитите жълтъци маскарпонето с бавно бъркане в една посока, след като сместа стане еднородна, добавяме и разбитите белтъци от хладилника, отново с бавни движения в една посока, за да се запази пухкавината и обемът.

Покриваме и оставяме за малко в хладилника.

В плитка широка чиния смесваме 50 г бяло десертно вино, 2-3 с.л. ром или есенция ром и разтворено нес кафе с около 250 мл гореща вода.

Потапяме всяка бишкоти от двете страни и редим в правоъгълна тава Тирамисуто така - като наредим първия ред, вадим крема от хладилника и разстиламе един слой върху бишкотите.

Продължаваме с втори ред бишкоти и пак крем.

Завършваме тирамисуто Класика, като поръсим отгоре с какаото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар