Слепени меденки Класика

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Слепени меденки Класика
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
03/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
52 мин.
Порции
18
"Минутки за класика - представяме ви тези Слепени меденки Класика, които наистина свършват за минутки"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 /2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мед - 2.5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за слепване
  • сладко - по желание
  • за овалването
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С продуктите, описани по-горе, си оформяме тестото за меденките.

Разделяме го на 2 части, като всяка една част я оформяме на дълги фитили.

Тези фитили нарязваме на парчета, които оформяме на медени топчета.

Всяко едно топче сплескваме и подреждаме в тавичка.

Поставяме във фурната на 180 градуса за 10-12 минути.

След като са изпечени, ги оставяме на страна да изстинат.

Слепваме две по две, със избраното от вас сладко, като оставяме да излезе по малко от него между двете слепени меденки.

Овалваме всяка слепена меденка в кокосови стърготини.

Подреждаме в чиния и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха страхотни, точно както си ги представяхме! Благодаря за рецептата!
15.01.2022 15:04