Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното, нишестето, бакпулвера, щипка сол. Добавете едно яйце, захарта, нарязаното на парчета студено краве масло, смлените орехи. Замесете меко, маслено тесто.
Застелете тава с хартия за печене. От тестото късайте малки парчета и направете топчета колкото орех. Наредете ги в тавата на разстояние едно от друго.
Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна за около 10-12 мин.
Изпечените сладки охладете на решетка.
В тенджерка начупете шоколада, разтопете на водна баня и добавете смлените орехи с 2-3 с.л. прясно мляко.
Разбъркайте сместа до получаване на еднороден крем.
С крема слепете бисквитките. Отгоре украсете слепените сладки с разтопен шоколад.
Наредете слепените орехови сладки в хартиени чашки!
Да ви е сладко!