Начин на приготвяне
В купа нарежете мекото масло на кубчета. Добавете захарта, ваниловата захар, щипка сол, жълтъците, яйцето, рома и разбъркайте.
Прибавете брашното на етапи и замесете меко и гладко тесто. Завийте тестото със стреч фолио и поставете в хладилник за 1 час.
От тестото оформете малки (колкото черешка) топчета, които потапяте в леко разбитите белтъци с вилица, а после и в смлените орехи.
Подредете топчетата в тава, постлана с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 20 минути.
В метална купа поставете маслото и начупения на парчета шоколад.
С получения шоколадов крем слепете топчетата две по две, за за направите слепените сладки.
Слепени орехови сладки с шоколадов крем са готови за сервиране!