Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Слепени орехови сладки с шоколадов крем

Слепени орехови сладки с шоколадов крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Слепени орехови сладки с шоколадов крем
Снимка: Мария Симова
1 / 2
11/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40
"Слепени орехови сладки с шоколадов крем - по-добро съчетание рядко сме чували"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • краве масло - 200 г меко
  • захар - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • ванилова захар - 2 пак.
  • ром - 2 с.л.
  • брашно - около 350 г
  • за овалване
  • белтъци - 2 бр.
  • орехи - 150 г смлени
  • за слепване
  • шоколад - 100 г
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа нарежете мекото масло на кубчета. Добавете захарта, ваниловата захар, щипка сол, жълтъците, яйцето, рома и разбъркайте.

Прибавете брашното на етапи и замесете меко и гладко тесто. Завийте тестото със стреч фолио и поставете в хладилник за 1 час.

От тестото оформете малки (колкото черешка) топчета, които потапяте в леко разбитите белтъци с вилица, а после и в смлените орехи.

Подредете топчетата в тава, постлана с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 20 минути.

В метална купа поставете маслото и начупения на парчета шоколад.

С получения шоколадов крем слепете топчетата две по две, за за направите слепените сладки.

Слепени орехови сладки с шоколадов крем са готови за сервиране!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: