Слепени орехови бисквитки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Слепени орехови бисквитки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
35
"Не оставяйте на детето отговорната задача да слепи бисквитките - половината ще изяде, ако не внимавате"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 180 г
  • орехи - 150 г смлени
  • захар - 150 г
  • масло - 150 г
  • нишесте - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 2 прахчета
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • за крема
  • шоколад - 80 г
  • орехи - 20 г
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, нишестето, бакпулвера, щипка сол. Добавете едно яйце, захарта, нарязаното на парчета студено краве масло, смлените орехи. Замесете меко, маслено тесто.

Застелете тава с хартия за печене. От тестото късайте малки парчета и направете топчета колкото орех. Наредете ги в тавата на разстояние едно от друго.

Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна за около 10-12 мин.

Изпечените сладки охладете на решетка.

В тенджерка начупете шоколада, разтопете на водна баня и добавете смлените орехи с 2-3 с.л. прясно мляко.

Разбъркайте сместа до получаване на еднороден крем.

С крема слепете бисквитките. Отгоре украсете слепените сладки с разтопен шоколад.

Наредете слепените орехови сладки в хартиени чашки!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: