Начин на приготвяне
Започнете с подготовка на шафрана. Изсипете съдържанието му в малко топла вода, разбъркайте и оставете в това състояние, докато подготвяте останалите продукти.
Почистете и нарежете ситно всички зеленчуци. Сложете ги в подходящ съд заедно с една лъжица масло и ги сварете.
След това направете топчета от каймата.
Прибавете към врящiте зеленчуци каймата и чията.
По желание добавете малко пикантина за супи или сол на вкус.
Накрая добавете фиде.
Продължете да варите супата топчета до готовност.
Преди да изключите огъня, прибавете шафрана.
Застройте супата, като разбъркате до хомогенност 1 яйце и 2 супени лъжици кисело мляко.
Сервирайте, докато е топла.
Добър апетит!