Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Супа топчета – Гюверлакя

Супа топчета – Гюверлакя

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Супа топчета – Гюверлакя
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Супата топчета – Гюверлакя, хванахме ви неподготвени, нали"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • моркови - 1 бр. настърган
  • лук - 1 глава настъргана
  • чесън - 1 - 2 скилидки настъргани
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • ориз - 0. 5 ч.ч.
  • копър - 1 ч.л. сух (задължителна подправка)
  • застройка
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • лимонов сок - на 1 лимон
  • магданоз - 0. 5 връзка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички продукти за топчетата и замесете до еднородна смес.

В тенджера налейте 1 литър вода и добавете 1 ч.л. сол и оставете да заври.

През това време оформете големи колкото голям орех топчета от каймата и ги пуснете във врящата вода, оставете да се варят 20-25 минути.

Пригответе си застройката, разбийте яйцата на пяна и добавете захарта, солта и сока на 1 лимон.

Към тази смес постепенно добавяйте от врящия бульон, за да се уравновесят температурите в двата съда, след което отново върнете при супата топче.

Малко преди да заври супата, свалете от огъня, поръсете с нарязания магданоз, разбъркайте и оставете да се задуши под затворен капак на тенджерата.

Супата топчета – Гюверлакя е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: