Начин на приготвяне
В купа смесете всички продукти за топчетата и замесете до еднородна смес.
В тенджера налейте 1 литър вода и добавете 1 ч.л. сол и оставете да заври.
През това време оформете големи колкото голям орех топчета от каймата и ги пуснете във врящата вода, оставете да се варят 20-25 минути.
Пригответе си застройката, разбийте яйцата на пяна и добавете захарта, солта и сока на 1 лимон.
Към тази смес постепенно добавяйте от врящия бульон, за да се уравновесят температурите в двата съда, след което отново върнете при супата топче.
Малко преди да заври супата, свалете от огъня, поръсете с нарязания магданоз, разбъркайте и оставете да се задуши под затворен капак на тенджерата.
Супата топчета – Гюверлакя е готова!