Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с телешко и червено вино

Спагети с телешко и червено вино

SimonaSimona
Помощник Готвач
612592031
Спагети с телешко и червено вино
Снимка: Simona
1 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вие спагетите как си ги представяте без вино, защото ние не можем"

Необходими Продукти

  • спагети - 500 г
  • телешко месо - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • червено вино - 50 мл (Мерлот)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л. (пушен)
  • риган - 1 и 1/2 к.л.
  • соев сос - 30 мл (на кикоман)
  • краве масло - 50 г
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 150 г (Гауда)
  • доматен сос - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме вода и слагаме на котлона да заври.

Щом заври, добавяме щипка сол, 2 с.л. олио и слагаме спагетите. Варят се около 20 минути (в зависимост от това колко сварени ги предпочитате).

Месото нарязваме на малки хапки.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Морковът обелваме и настъргваме на ситно ренде, целината също.

Чесънът се скълцва.

Слагаме маслото в тигана и оставяме да се разтопи. Добавяме лука, моркова, целината и чесъна заедно с 2 с.л. олио и запържваме за около 10 минути.

Прибавяме месото, объркваме със зеленчуците, слагаме черния, червения пипер и ригана и отново разбъркваме. Наливаме соевия сос и виното и оставяме да се изпари.

Щом се изпарят, сипваме доматения сос и оставяме на котлона, докато заври. Снемаме спагетите с телешко.

Отгоре настъргваме кашкавала и сервираме спагетите с телешко и червено вино топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: