Начин на приготвяне
За това телешко задушено нарязваме младо говеждо месо на парчета, нарязваме на едро кореноплодните.
Запържваме месото в дълбока тенджера в растително масло буквално за 3 минути.
Изваждаме месото и в същата мазнина, запържваме всички зеленчуци, добавяме подправките, чаша червено вино (може бяло или дори бира), сложете и нарязани листа от целина и няколко стръка прясна мащерка, върнете месото и долейте гореща вода до около половината, защото все пак ще даде сок в процеса.
Но тогава има два варианта: или да къкри на слаб огън или да се сложи във фурната. Всъщност там е по-вкусно.
Температурата е 160 °C за един и половина до три часа.
Задайте температура на 3 часа, за да сте сигурни. Разбъркайте няколко пъти телешката яхния по време на процеса, за да се готви равномерно.
В резултат на това се получава най-нежното телешко с кореноплодни в червено вино