Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко с маслини и червено вино

Телешко с маслини и червено вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Телешко с маслини и червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • бекон - 225 г пушен
  • лук - 4 глави
  • маслини - 120 г без костилки
  • гъби - 175 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 1 бутилка сухо
  • мащерка
  • магданоз
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. 1 с.л. от зехтин се загрява в дълбок съд и беконът се запържва. Оваляйте нарязаното месо в брашно и го добавете при бекона.

Добавете нарязания лук, черен пипер, сол. Разбъркайте добре и налейте виното. След като сместа се редуцира, добавете чесъна, мащерката и магданоза. Прехвърлете всичко в тава и запечете за около 2 часа, като от време на време разбърквате.

Задушете гъбите в оставащия зехтин. Добавете ги към месото, заедно с маслините, разбъркайте и запечете за още 20-тина минути. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: