Ленени кифли

02/10/2019
"Истински вкусната кифла отдалеч си личи, и никак даже не се притеснява, че е пухкава "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо387
  • Преглеждания за месеца387
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1.Лененото семе се смила на брашно. То става леко влажно, плътно и кафеникаво с малко натрапчив аромат, който след изпичане ще изчезне.

2. Двете брашна се смесват с бакпулвера, солта, захарта, млеката и олиото и се замесва гладко тесто. Брашно се добавя допълнително само докато спре да лепне и стане лесно за разточване.

3. Оформят се малки кифлички с плънка по избор. Може да им се придаде стандартната форма от завити триъгълничета или каквато ви харесва.

4. Пекат се в загрята на 180 градуса до златист загар. Времето на печене на ленените кифли зависи от големината, която сте придали.

Тези кифли няма да бухнат предвид лененото брашно, но стават много пръхкави и приятни.

Аз ги използвам за компания на различни дипове и разядки, както и за хрупване по всяко време.

Вкусни и полезни!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар