Начин на приготвяне
Лененото семе се смила на брашно. То става леко влажно, плътно и кафеникаво с малко натрапчив аромат, който след изпичане ще изчезне.
Двете брашна се смесват с бакпулвера, солта, захарта, млеката и олиото и се замесва гладко тесто. Брашно се добавя допълнително само докато спре да лепне и стане лесно за разточване.
Оформят се малки кифлички с плънка по избор. Може да им се придаде стандартната форма от завити триъгълничета или каквато ви харесва.
Пекат се в загрята на 180 градуса до златист загар. Времето на печене на ленените кифли зависи от големината, която сте придали.
Тези кифли няма да бухнат предвид лененото брашно, но стават много пръхкави и приятни.
Аз ги използвам за компания на различни дипове и разядки, както и за хрупване по всяко време.
Вкусни и полезни!