Ароматно пилешко с патладжан в сос

Мария СимоваМария СимоваГуру112858106614
03/10/2019
"За това колко вкусна е гозбата може да се съди по това колко пъти хората искат да си сипят допълнително "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 434
  • Преглеждания за месеца4433
  • Преглеждания за седмицата1017
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете, измийте и подсушете месото. Поставете го в купа и добавете продуктите за маринатата, масажирайте добре късовете месо и оставете настрани за около 30 минути.

Измийте, обелете и нарежете патладжаните на тънки филийки, посолете и оставете настрани за около 30 минути, за да излезе горчивият сок от него.

Почистете лука и го нарежете на полумесеци. Почистете моркова и нарежете на малки ивици. Почистете чесъна и нарежете на ситно, обелете доматите и нарежете на малки кубчета.

В тиган с капак загрейте половината олио и запържете месото от всички страни, за 10 минути до златисто.

В друг тиган загрейте останалото олио и запържете лука до омекване. Добавете морковите и запържете за още 3-4 минути.

Измийте и прецедете нарязания патладжан, прибавете го към зеленчуците и запържвате за още 3-4 минути. Прехвърлете запържения зеленчук при тигана с месото и го поставете на котлона.

Добавете нарязаните домати, чесън и 1 чаша вода, след като заври, посолете на вкус и варите за около 10 минути.

Преди да премахнете ястието от котлона, поръсете с босилек на вкус и нарязания магданоз. Премахнете готовото ястие от котлона и задушете под капак за около 10 минути, сервирайте.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар