Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел на тиган за 10 минути

Ябълков щрудел на тиган за 10 минути

Ябълков щрудел на тиган за 10 минути
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Уникално предложение за любителите на щрудела - разкошен щрудел приготвен само за 10 минути на тиган"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 бр.
  • олио - 40 мл
  • масло - 50 г разтопено
  • орехи - 1 шепа
  • канела - 1 равна ч.л.
  • захар - 3 с.л.
  • ябълки - 2 бр. големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Видях рецептата в една група, споделена от Валентина Павлов, хареса ми и опитах с 5 кори, но после съжалих, че не приготвих повече. При мен е с малко промени.

Смесих олио и разтопено масло в чаша. Измити ябълки се обелват и рендосват на едро ренде.

Поръсвам със захар и канела, разбърква се сместа. Пуска сок, който леко изцедих. Взема се една кора, с четка се намазва със смес от олио и масло. Поръсваме с ябълкова плънка по цялата кора, отгоре се ръсят малко смлени едро орехи и по тясната страна навиваме на руло, а то се навива на роза.

Тефлонов тиган се намазва добре с мазнина и нареждаме получените рози. Отгоре също се намазват с мазнината. Аз включих котлона на 4-та степен и поставих тигана.

Захлупва се с капак и печем щрудела, като след 2-3 минута се разклаща тиганът, сваляме капака и с вилица надигаме, за да видим дали е добре запечено.

Когато стане златисто, с капака се обръща и запича за още 4-5 минути от другата страна. Изважда се в чиния, поръсваме с пудра захар.

Хапваме хрупкав, вкусен и лесен щрудел само за 10 минути. В оригинал е приготвен за 5 минути, но при мен стана за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: