Начин на приготвяне
В тавата за запичане на бюрека сипваме малко растителна мазнина.
Плънката приготвяме, като сиренето сме настъргано на едро сирене. Разбиваме добре яйцата и ги прибавяме към киселото мляко, в което сме разтворили содата. Млечно-яйчената смес прибавяме към сиренето.
На дъното поставяме по три кори една върху друга, като всяка от тях поръсваме с малко от разтопеното масло. Отгоре равномерно разпределяме от плънката.
Редуваме печивото с по три от корите, масло и сиренена плънка. Отгоре завършваме бюрека с три кори. Нарязваме на триъгълни парчета, като торта.
Заливаме с останалото разтопено масло. За заливката разбиваме яйцата и прясното мляко.
Печем баницата на умерена фурна с вентилатор до зачервяване.
Коментари