Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата. Добавяме кисело мляко, в което предварително се угасили содата. Наливаме олиото.
Разбъркваме. Слагаме натрошеното сирене и солта. Пак разбъркваме.
Добавете брашно на око, за да се получи гладка смес, да може да се нанася на корите.
Вземете два листа кора за баница. С черпак вземете от получената смес и налейте върху корите, нанесете навсякъде от сместа. Навийте на руло. Редите дългите банички в намазнена тавичка.
Така направяте всички кори, докато свърши и сместа.
Отгоре намажете получените банички с олио.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до получаване на златист цвят.
Когато са готови баничките от едно време, ги намажете с масло. Напръскайте дългите банички с водичка и повийте с кърпа. Разрежете на 2 или 3 парчета.
Дълги банички - вкусът от едно време, препоръчвам с Айрян.
Коментари