Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Мини еклери с бял шоколадов мус

Мини еклери с бял шоколадов мус

Iliyana.vasilevaIliyana.vasileva
Новак
4239
Мини еклери с бял шоколадов мус
Снимка: Iliyana.vasileva
1 / 4
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Едно еклерче - една хапка наслада"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • брашно - 1 ч.ч
  • яйца - 5 бр.
  • За крема
  • мус - 120 г на прах
  • прясно мляко - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате водата и маслото да заврят. Добавяте брашното и бъркате непрекъснато.

Когато всичко е добре смесено, махате от котлона и оставяте да изстине добре.

Добавяте яйцата към тестото едно по едно и след всяко яйце разбърквате много добре.

Сипвате с лъжица по малко количество върху хартия за печене в тава.

Печете на предварително загрята на 180°C фурна до добре златист цвят.

През това време разбивате млякото с муса.

Когато са напълно изстинали готовите еклерчета, се пълнят с шприц или чаена лъжичка.

Слагате ги в хладилник, за да стегне кремът.

Мини еклерите с бял шоколадов мус са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: