Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сачове»Печурки с чушка и лук на сач

Печурки с чушка и лук на сач

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Печурки с чушка и лук на сач
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сега ще видите, че на сач се правят не само мръвки, но и чудно вкусни гъбки"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 - 600 г среден размер
  • чушки - 1 червена
  • лук - 1 глава кромид
  • мазнина - 3 с.л. растителна
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • майорана - 1 ч.л. суха
  • мащерка - щипка суха
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сача във фурната или на котлона.

Нарежете гъбите на четири, чушката и лука на средно едри парчета. В тенджера задушете всички продукти, оцета и подправките за малко и посолете.

Прехвърлете всичко в загретия сач и го поставете в загрята на 170 градуса фурна за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: