Пататник на сач

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пататник на сач1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"И да не забравите киселото мляко, че пататник се хапва задължително с него"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави кромид
  • яйца - 3 бр.
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • 2 - 3 с.л. олио
  • масло - 50 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Посоляват се и се слагат да се отцедят добре.

Изстискват се от отделения сок. Картофите се смесват с нарязания на ситно лук, яйцата, джоджена и пипера.

Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се загрява много добре. Намазва се с мазнина. Част от картофената смес се разстила на пласт с дебелина 1 см.

Пече се, докато се зачерви.

Пататникът се обръща върху капак или плоска чиния. Сачът се намазва отново с мазнина и пататникът се връща да се зачерви от другата страна.

Същото се повтаря и с другите части. Поднася се горещ с кисело мляко.

Пататникът на сач е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: